Tillbaka till Nyheter

Cirkulärt hinder gör succé

28 augusti

Swt Development har utvecklat och designat det cirkulära och miljösmarta hindret ECOESTRIAN till EM i Ridsport 2017, på uppdrag av Ecoestrian-teamet vid Göteborgs Universitet.

Hindret är skapat av återvunnet papper och textil tillsammans med växtbaserade bindemedel, och innebär ett stort steg framåt för miljöarbetet inom ridsporten. För Swt Development har projektet öppnat dörrar till nya möjligheter.

– Materialen till hindret har tagits fram genom vår unika processkoncept för att förädla återvunna material till nya produkter. Hinderprojektet har inneburit en möjlighet att kunna testa icke-färdiga material och tekniker för att se om det finns en lönsamhet innan de når marknaden, säger Mathias Frenzel, delägare i SWT Development.

Arbetet med hopphindret är ett gott exempel på nya funktioner med miljövänliga material, och att det finns oändligt med områden och verksamheter där dessa kan användas.

– Ridsporten är en bransch som vi normalt inte arbetar med på SWT Development, vår huvudsakliga verksamhet är materialutveckling tillsammans med institut och företag inom massa- och tillverkningsindustri. Så därför har det varit extra roligt med en utmaning som denna, säger Mathias.

Hindret har tagits fram i samarbete Johing AB, Ecoestrian-teamet vid Göteborgs universitet, Lövsta Future Challenge, Svenska Ridsportförbundet och Got Event AB.
Hindret stod på Ullevi under Longines FEI EM i Ridsport i Göteborg i augusti 2017 och kommer även att synas under Gothenburg Horse Show 2018.

Foto: Linnéa Lindahl